У Білорусі збільшать норми безмитного ввезення товарів у міжнародних посилках

Президент Білорусі Олександр Лукашенко своїм указом збільшив норми безмитного ввезення в країну товарів у міжнародних посилках до 200 євро і 31 кг в сукупності протягом місяця, однак залишивши обмеження у розмірі 22 євро і 10 кг для одного поштового відправлення, повідомила в суботу прес-служба білоруського лідера.

У жовтні глава міністерства зв’язку й інформатизації Білорусі Костянтин Шульган заявив, що відомство пропонує розглянути можливість збільшення в країні ліміту на отримання безмитних міжнародних посилок до 200 доларів і до 31 кілограми в місяць.

“Президент Білорусі Олександр Лукашенко 22 грудня підписав указ”про митне регулювання”… Указ збільшує гранично допустиму місячну норму безмитного ввезення товарів для особистого користування в міжнародних поштових відправленнях з 22 євро і 10 кг до 200 євро і 31 кг (в сукупності) при збереженні разової норми одного відправлення у розмірі 22 євро і 10 кг”, – йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, зняті обмеження на ввезення в міжнародних поштових відправленнях товарів медичного призначення, харчової продукції, дієтичного лікувального харчування, необхідних для громадян, які страждають окремими невиліковними захворюваннями.

Документ також дає право магазинам безмитної торгівлі реалізовувати товари в Національному аеропорту “Мінськ” при в’їзді в Білорусь, а також організовувати торгівлю на бортах повітряних суден білоруських авіаційних компаній, які здійснюють міжнародні перевезення пасажирів.

У повідомленні наголошується, що в цілому документом “врегульовані питання, віднесені договором про Митному кодексі Євразійського економічного союзу до компетенції національних законодавств, а також закріплений принцип справедливості та добросовісності, означає, що всі суперечності і неясності в актах митного законодавства тлумачаться на користь декларанта (платника)”.

Указом дозволено переміщення технологічного обладнання, сировини та матеріалів, що ввозяться для реалізації інвестиційних проектів, що відповідають пріоритетним видам діяльності, без надання забезпечення виконання обов’язку по сплаті митних платежів з подальшою подачею декларації, додали в прес-службі.