Створено угруповання протидесантної оборони

Зважаючи на наявність значної загрози вторгнення ворожих сил із боку акваторії Азовського моря в складі Об’єднаних сил створено угруповання протидесантної оборони, а на цьому напрямку було вжито комплекс заходів щодо вдосконалення системи оборони.

Про це заявив командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«Наразі у військовому плані українське узбережжя Азова надійно захищене. З метою недопущення вторгнення противника з боку акваторії Азовського моря Об’єднані сили вжили цілий комплекс заходів щодо вдосконалення системи оборони на цій ділянці, підвищення рівня боєздатності частин і підрозділів, які оперують на цьому напрямку», – сказав С. Наєв .

Крім того, поінформував він, в складі Об’єднаних сил було створено окреме військове угруповання і налагоджено взаємодію з Військово-морськими силами ЗСУ.

«З командуванням ВМС ЗС України налагоджено взаємодію з питань обміну розвідувальною інформацією про повітряну, наземну та морську обстановку. Крім того, в складі Об’єднаних сил створено угруповання протидесантної оборони, завданням якого є посилення охорони морського узбережжя Азовського моря», – сказав командувач ООС.

Говорячи про захищеність Маріуполя, С. Наєв запевнив, що в районі цього міста створено потужну лінію оборони: «Місто надійно захищене і з суші, і з моря, і повітря».