ПриватБанк забезпечує майже половину чистого комісійного доходу банківського сектора – НБУ

ПриватБанк домінує на ринку роздрібних безготівкових операцій і на кінець жовтня забезпечив надходження 42% чистого комісійного доходу всього банківського сектора.

Про це повідомив НБУ в Звіті про фінансову стабільність.

З початку року ПриватБанк також істотно підвищив ефективність процентних операцій, перш за все завдяки роботі з фізичними особами.

«Впроваджуючи нові технології банківського обслуговування і поглиблюючи рівень проникнення безготівкових операцій на ринку, ПриватБанк за два останні роки роботи в статусі державного банку залишається головним маркетмейкером ринку, – відзначає заступник голови правління банку Галина Пахачук. – Інноваційний підхід до впровадження послуг забезпечує банку унікальну для українського і в цілому європейського ринку модель розвитку, за якою комісійні доходи в повному обсязі покривають всі адміністративні витрати банку, що є основою для стабільної прибуткової діяльності».

За даними регулятора, за 10 місяців 2018 року в цілому по банківському сектору чистий комісійний дохід зріс на 31% (в першу чергу за рахунок комісій за розрахунково-касове обслуговування). За темпами зростання лідирували банки, які швидко збільшували безготівкові операції з населенням.