Меркель закликала німців до єднання і поваги чужих інтересів

Канцлер ФРН Ангела Меркель в своєму новорічному зверненні, яке буде показано по телебаченню увечері в понеділок, 31 грудня, закликала жителів Німеччини до єднання і уваги до інтересів інших.

“Ми зможемо впоратися з викликами нашого часу, тільки якщо будемо триматися разом та працювати з іншими поверх всіх кордонів”, – підкреслила вона, передає DW.

У досягненні своїх власних інтересів слід враховувати інтереси інших”, зазначила Меркель, в цьому полягає “урок двох світових воєн”.

Серед найважливіших проблем, з якими зіткнулася країна, Меркель перерахувала боротьбу зі зміною клімату, “управління і приведення в порядок” потоків міграції та боротьбу з міжнародним тероризмом. У Радбезі ООН, місце в якому Німеччина отримує на два роки, їй належить зіткнутися з глобальними завданнями, підкреслила канцлер.

Прокоментувала Меркель і своє рішення не займати більше політичних постів після завершення цього терміну на посаді німецького канцлера. “Демократія живе змінами, всі ми підвладні часу”, – підкреслила вона.

29 жовтня Меркель заявила про те, що має намір відмовитися від поста голови Християнсько-демократичного союзу (ХДС), але збирається залишитися Федеральним канцлером до наступних виборів в бундестаг в 2021 році. У грудні головою ХДС була обрана Аннегрет Крамп-Карренбауэр (Annegret Kramp-Karrenbauer).