СБУ вислала до Білорусі проросійського пропагандиста, який працював в інтересах країни-агресора

Служба безпеки України блокувала деструктивну діяльність громадянина Республіки Білорусь П. Карназицького, який поширював антиукраїнську пропаганду.

Як передає прес-центр СБУ, оперативники спецслужби встановили, що іноземець, котрий проживав в Україні нелегально, публічно розповсюджував фейкову інформацію: “Зокрема, під час виступів на деяких телевізійних каналах він ставив під сумнів визнані міжнародною спільнотою докази присутності військ країни-агресора на тимчасово окупованих територіях нашої держави”.

“Також П. Карназицький неодноразово публікував антиукраїнські матеріали на медіа-ресурсах, підконтрольних терористичним організаціям «ДНР» та «ЛНР», – повідомили у відомстві.

Голова СБУ Василь Грицак зазначив, що після введення обмежень на в’їзд російських громадян в Україну спецслужби РФ все частіше залучають до провокацій іноземців. «Діяльність подібних проплачених Росією пропагандистів становить загрозу не тільки національним інтересам України, але й суперечить законодавству країн їх походження», – зауважив Голова СБУ.

2 січня 2019 року іноземця примусово повернуто до РБ із забороною в’їзду в Україну терміном на три роки.