У Раді зібрали 90 підписів за відставку Кабміну – Івченко

Народний депутат від “Батьківщини” Вадим Івченко заявив про наявність у парламенті більше 90 підписів під Постановою про висловлення недовіри Кабінету міністрів.

Про це Івченко повідомив в коментарі “Сегодня.ua”.

“Підписи збираються деякими депутатами. Один з них – Олег Барна (був в БПП, зараз позафракційний – Авт.). У нього вже є більше 90 підписів. Багато людей з БПП ці підписи вже дали. Фракції “Батьківщина”, “Самопоміч” та “Радикальна партія” свої підписи дали. Але йде дискусія в найбільшій фракції (БПП – Авт.) про те, як далі діяти. Якщо ми змінимо прем’єра, хто буде новим?”, – сказав Івченко.

За словами нардепа, сьогодні фракція БПП жорстко відреагувала на звинувачення Яценюка про те, що весь уряд перебуває під тиском їх фракції. “Упевнений, що підписи після цього тільки додадуться. Я не можу сказати, чи є шанс до 16 січня (під куполом буде звіт уряду – Авт.) зібрати необхідні 150 підписів. Але наступний тиждень буде важкою, в переговорах, як далі діяти”, – підсумував Івченко.

Раніше сьогодні прем’єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що Кабінет міністрів піде у відставку в повному складі в разі, якщо Верховна Рада України прийме рішення про його переформатування. Вчора всі подали у відставку міністри, крім Айварас Абромавичус, відкликали свої заяви.

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.