ОБСЄ зафіксували Гради біля Єнакієвого і Луганська

Місія ОБСЄ зафіксувала поблизу окупованих Єнакієвого і Луганська важке озброєння, заборонене Мінськими домовленостями і зосереджене за межами визначених місць зберігання, повідомили у прес-центрі штабу Операції об’єднаних сил із посиланням на дані місії ОБСЄ.

За даними місії, безпілотник зафіксував на північному сході від Донецька озброєння, яке належить сепаратистам. Зокрема, неподалік від Софіївки було виявлено три самохідні гаубиці (2С1 Гвоздика, 122 мм), 5 танків (три T-72 і два T-64), а також одну протитанкову гармату (МТ-12 Рапіра, 100 мм).

На південному заході від Луганська біля Кришталевого (колишній Красний Луч) спостерігачі зафіксували 22 реактивні системи залпового вогню (БМ-21 Град, 122 мм).

Крім того, спостерігачі вкотре зазначили, що в Луганській області у бойовиків у місцях постійного зберігання важкого озброєння досі не вистачає 17 самохідних гаубиць.

Нагадаємо, що раніше на Донбасі сепаратисти знову обстріляли безпілотний літальний апарат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.