Керівника ”РИА Новости Украина” судитимуть у Києві – прокуратура

Розглядати по суті справу стосовно підозрюваного в державній зраді керівника ”РИА Новости Украина” Кирила Вишинського буде один з районних судів Києва.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим.

«Вишинського і його адвокатів повідомлено про закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні та надано доступ до матеріалів досудового розслідування. Рішення про підсудність справи, згідно зі статтею 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», ухвалюватиме Київський апеляційний суд», – розповіли в прес-службі.

Також у прокуратурі підкреслили, що справу Вишинського буде передано для розгляду по суті в один з районних судів Києва, куди керівника ”РИА Новости Украина” перевезуть зі слідчого ізолятора міста Херсона.

Кирила Вишинського було затримано 15 травня за підозрою в державній зраді. Через два дні, 17 травня, Херсонський міський суд заарештував його на 2 місяці. Сам Вишинський заявив, що відмовляється від громадянства України і просить допомоги у президента РФ Володимира Путіна.

Слідство стверджує, що навесні 2014 року генеральний директор МИА “Россия сегодня” Дмитро Кисельов призначив Вишинського керівником українського представництва цієї структури. Потім журналіст поїхав до Криму, де за завданням керівництва МИА “Россия сегодня” взяв безпосередню участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії та приєднання півострова до Російської Федерації.

Після так званого “референдуму” Вишинський повернувся до Києва, де залучив підлеглих журналістів до написання матеріалів на користь “Л/ДНР”.