На Чернігівщині на хабарі затримано майора поліції

На Чернігівщині сьогодні під час одержання хабара у розмірі 3 тис. дол. затримано майора поліції.

Як повідомив прес-центр СБУ, правоохоронці викрили на систематичному вимаганні хабарів старшого оперуповноваженого відділу карного розшуку одного з міськвідділів поліції у Чернігівській області.

Оперативники спецслужби встановили, що майор поліції налагодив схему отримання неправомірної вигоди від громадян за закриття кримінальних проваджень та уникнення передбаченої законом відповідальності за вчинені правопорушення.
Зазначається, що правоохоронці затримали зловмисника в одному із райцентрів області після отримання хабара у розмірі 3 тис. дол. від місцевого жителя за закриття кримінальної справи за фактом крадіжки.

У межах розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України кримінального провадження вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності поліцейського.

Операція з викриття зловмисника проводилася спільно з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.