Суд заарештував рахунки енергопостачальної компанії “Запоріжжяобленерго”

Суд заарештував рахунки енергопостачальної компанії “Запоріжжяобленерго” для забезпечення стягнення заборгованості за поставлену електроенергію перед Державним підприємством “Енергоринок”.

Про це повідомляють у прес-службі “Запоріжжяобленерго”.

У “Запоріжжяобленерго” причиною заборгованості перед “Енергоринком” називають неплатежі “Запорізького титаномагнієвого комбінату” (ЗТМК) за спожиту електроенергію.

“За підсумками минулого року ми недоплатили в “Енергоринок” 159 млн грн. Якщо порівняти недоплату нам ЗТМК за цей самий період (186 млн грн), стає очевидним, що якби не цей споживач, наша компанія за результатами 2018 року розрахувалася би з “Енергоринком” у повному обсязі. А якби комбінат погасив всю свою заборгованість за спожиту електроенергію, ПАТ “Запоріжжяобленерго” в повному обсязі розрахувалося би з боргами перед “Енергоринком” (на сьогодні ця сума без урахування штрафних санкцій становить 717 млн грн) та ще понад 60 млн грн залишилося би”, – зазначив заступник генерального директора ПАТ “Запоріжжяобленерго” Михайло Гаврилов.

У компанії заявляють, що арешт рахунків “Запоріжжяобленерго” позбавляє енергокомпанію можливості фінансувати аварійно-відновлювальні роботи та ставить під загрозу енергозабезпечення усього Запорізького регіону.

“Запоріжжяобленерго” закликає “Запорізький титаномагнієвий комбінат”  розрахуватися за спожиту електроенергію, що дозволить енергопостачальній компанії погасити всю заборгованість перед “Енергоринком”.