Лідери арабських країн закликали до створення механізмів по допомозі сирійським біженцям

Арабські країни закликали світову спільноту взяти участь у фінансовому забезпеченні проектів з підтримки сирійських біженців.

Заяву в Бейруті на четвертого саміту Ліги арабських держав (ЛАД) з економічного і соціального розвитку з подолання міграційної кризи зачитав міністр закордонних справ Лівану Джебран Басіль.

“Ми закликаємо міжнародне співтовариство підтримати арабські країни, які приймають сирійських біженців, і ініціюють сприяти розвитку проектів, щоб знизити вплив на ці країни, – йдеться в документі. – Ми закликаємо секретаріат ЛАД зібрати зустріч міжнародних донорів та спеціалізованих організацій з участю арабських країн, які взяли біженців, щоб підготувати конкретний механізм для фінансування цих проектів”.

Басіль додав, що міграційна криза, яку світ переживає в останні роки, – найгірший з моменту завершення Другої світової війни і його наслідки найсильніше відчувають арабські країни. “Ця серйозна криза негативно впливає на нашу економіку, уповільнює її зростання, збільшує державні витрати, що веде до утворення дефіциту”, – зазначив він.