ЄК не побачила нічого нового в представленому Мей “плані Б” по Brexit

Єврокомісія (ЄК) не побачила нічого нового в альтернативному плані Brexit, представленому у понеділок прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей.

Про це заявив у вівторок на прес-конференції в Брюсселі офіційний представник ЄК Маргаритис Схінас.

“Нам нічого сказати з Брюсселя, тому що ми не бачимо нічого нового у Лондона”, – сказав він, коментуючи на прохання журналістів представлений Мей “план Б”.

За словами Схінас, Єврокомісія продовжує уважно стежити за дебатами в парламенті Великобританії. “У мене є жахливе почуття дежавю по цій темі. Нам нема чого сказати більше, ми вичерпали всі аргументи, всі заяви, коментарі. Угода погоджена, вона лежить на столі, відновлення переговорів бути не може. Тому ми чекаємо, коли Великобританія скаже, чого вона хоче, чого вона по – справжньому хоче”, – додав Схінас.

Мей представила в понеділок в британському парламенті альтернативний план Brexit. Тепер депутати отримають можливість вносити пропозиції в цей план, який не містить ніяких предметних пропозицій по суті. Обговорення цього документа має тривати до 29 січня, тоді він буде винесений на голосування. Сам Brexit повинен відбутися через два місяці – 29 березня.