“Жовті жилети” сформували список для участі у виборах до Європарламенту

Французький рух “Жовтих жилетів” офіційно представив власний список кандидатів для участі у виборах до Європейського парламенту, які пройдуть у травні.

Про це повідомила в середу радіостанція France Info.

За її відомостями, список отримав назву “Об’єднання громадянської ініціативи”. Його очолила 31-річна медсестра з нормандського департаменту Ер. Поки оголошені лише 10 кандидатів списку, який в підсумку повинен буде включати 79 осіб. До першої десятки увійшли підприємець, юрист, домогосподарка, водій автонавантажувача та інші претенденти віком від 29 до 53 років.

Рух “Жовтих жилетів” виник у Франції в середині листопада на знак протесту проти зростання цін і податків. Надалі вимоги маніфестантів виявилися спрямованими проти інститутів державної влади, які вони звинувачують у неефективному управлінні країною і недостатні заходи по боротьбі з бідністю.

У країні пройшли вже десять загальнонаціональних днів протесту, які в багатьох великих містах, в тому числі і в Парижі, супроводжувалися багатогодинними сутичками маніфестантів з силами правопорядку, підпалами, грабунком магазинів. В ході останньої акції протесту (19 січня) французька поліція затримала майже 300 осіб.