Гуайдо висловив співчуття сім’ям загиблих на протестах

Тимчасово виконуючий обов’язки президента Венесуели Хуан Гуайдо висловив співчуття у зв’язку з повідомленнями про загиблих в ході протестів у країні.

“Я не знаходжу слів, щоб висловити біль, який я відчуваю, продовжуючи дізнаватися про венесуельців, яких убили під час протестів за останні години”, – написав Гуайдо в Twitter.

“Їх сім’ям я можу гарантувати тільки те, що на нашій Батьківщині будуть правити справедливість і світ”, – додав він.

23 січня спікер опозиційної Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо проголосив себе “виконуючим обов’язки президента”.

Цього ж дня у Венесуелі розпочались антиурядові марші, а також маніфестації прихильників президента Ніколаса Мадуро. За даними ЗМІ, у ході протестів загинуло 16 людей.

Минулого тижня радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що США мають намір посилити тиск на владу Венесуели, оскільки не вважають законним президентські вибори в країні.

Мадуро вступив на посаду президента 10 січня за підсумками травневих виборів, на яких він здобув перемогу. При цьому опозиція і багато країн світу відмовилися визнавати підсумки, звинувативши владу Венесуели в порушенні демократичних процедур.