На Дніпропетровщині затримано міжрегіональну групу шахраїв за продаж неіснуючих автомобілів

На Дніпропетровщині поліцейські затримали міжрегіональну групу шахраїв, на рахунку яких понад 30 фактів «продажу» неіснуючих автомобілів.

Як повідомляє прес-служба Нацполіції у Дніпропетровській області, шахраї діяли з 2017 року по всій території України.

«Через оголошення в Інтернеті члени злочинної групи підшуковували покупців, які бажали купити нові легкові автомобілі за заниженою вартістю. Потім в спеціально орендованих приміщеннях, представляючись працівниками підприємств, пропонували потенційним покупцям дати передоплату близько 10-20% вартості транспортного засобу. На рахунку шахраїв – близько 30 фактів шахрайств, під час яких ошукані покупці передавали злочинцям від 15 до 110 тис. грн», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 23 січня в офісах та у місцях мешканнях шахраїв проведено 35 обшуків, до яких було залучено понад 100 працівників поліції з різних областей України. У злочинців вилучили оргтехніку, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи та документи, пов’язані з їх діяльністю.

Семи особам – організатору та активним учасникам групи – було оголошено підозри за ч. 3, 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У банківських установах накладено арешти на рахунки підприємств, куди потерпілі перераховували гроші.