Суд на даний момент ще не визнав Януковича винним у справі про держзраду — прес-секретар суду

На даний момент суд ще не визнав екс-президента України Віктора Януковича винним за жодною статтею Кримінального кодексу, які інкримінує йому прокуратура у справі про державну зраду.

Про це кореспондента УНІАН повідомила прес-секретар Оболонського райсуду Києва Інна Свинаренко, коментуючи повідомлення багатьох інтернет-видань про те, що суд вже нібито визнав Януковича винним у державній зраді.

Відповідаючи на запитання, чи є визнання доказів обвинувачення у справі про держзраду належними і допустимими на даний момент для визнанням винуватості Януковича за статтею 111 Кримінального кодексу (державна зрада), Свинаренко заявила: “Абсолютно ні. Зараз проголошується, що докази є належними та допустимими та описується кожен з цих доказів”.

Також вона додала, що визнання чи не визнання провини обвинуваченого, а також призначене покарання суд виголосить наприкінці вироку.

Сьогодні Оболонському райсуді Києва розпочали оголошувати вирок Януковичу у справі про вчинення державної зради та інших злочинів.

Екс-президента звинувачують у державній зраді, пособництві представникам влади Росії в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни, тобто в злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

29 червня 2017 року колегія Оболонського райсуду Києва задовольнила клопотання сторони обвинувачення про спеціальне судове провадження у справі Януковича.
Прокурори просять суд призначити Януковичу покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.