ЄС готовий надати фінансову підтримку реформі генпрокуратури

Делегація органів прокуратури на чолі із заступником Генерального прокурора – прокурором Одеської області Давідом Сакварелідзе взяла участь у консультаціях високого рівня в місті Страсбурзі щодо реформування прокуратури в Україні.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Візит української делегації до Страсбурга, в штаб-квартиру Ради Європи, відбувся 2-4 лютого.

“Європейські учасники консультацій підкреслили важливість виконання Україною своїх зобов’язань щодо питання реформування української прокуратури, а також підтвердили готовність надавати як політичну, так і фінансову та практичну підтримку процесу реформ, щоб забезпечити функціонування прокуратури України у відповідності з вимогами провідних міжнародних норм і стандартів”, – повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Європейську сторону на консультаціях представляли Генеральний директор з прав людини та верховенства права, спеціальний радник Генерального секретаря Ради Європи по Україні Крістос Джакомопулос, секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт і екс-директор прокуратури Ірландії, колишній президент Міжнародної асоціації прокурорів, консультант Ради Європи Джеймс Гамільтон.

Даний захід організовано в рамках проекту Ради Європи “Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні”, який впроваджується за фінансової підтримки уряду Данії.

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.