З України видворено до Стамбула марокканця, який напав на прикордонника в аеропорту «Бориспіль» – ДПСУ

Громадянина Марокко, який вчинив напад на прикордонника в аеропорту «Бориспіль», відправили до Стамбула, звідки він прилетів в Україну.

Як повідомляється на сайті Державної прикордонної служби України, іноземець не міг підтвердити мети своєї подорожі в Україну.

«У ході прикордонного контролю іноземець 1992 року народження заявив інспекторам Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ», що прямує на територію нашої держави за програмою обміну. При цьому він зазначав, що буде навчати українських дітей англійської та ще однієї мови, однак сам володіє англійською досить погано. Крім того, він не мав достатнього фінансового забезпечення, що визначено українським законодавством для іноземців», – повідомили в ДПСУ.

Прикордонники відмовили громадянину Марокко в перетині державного кордону, але він не хотів слідувати на зворотній рейс, поводив себе агресивно і здійснив спробу нападу на прикордонника.

Іноземця затримали і притягнули до адміністративної відповідальності за порушення режиму в пункті пропуску та злісну непокору законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця Держприкордонслужби, після чого повернули рейсом до Стамбула. Також йому заборонили в`їзд в Україну терміном на 3 роки.