Ракицький про новий клуб: у Петербурзі вже більше 20 років живе мій рідний батько

Центральний захисник Ярослав Ракицький в коментарі російського клубу розповів про перехід з донецького «Шахтаря» в петербурзький «Зеніт».

– Ярославе, ви – гравець петербурзького «Зеніту». Що відчуваєте прямо зараз?
– Я дуже щасливий прямо зараз. Я перейшов з однієї топ-команди, з «Шахтаря», в іншу топ-команду – «Зеніт». Буду робити все, що від мене залежить і викладатися на полі на всі сто відсотків заради команди. Щоб команда завжди вигравала.

– У 2007 році з «Шахтаря» в «Зеніт» перейшов Анатолій Тимощук, який зараз працює в штабі Сергія Семака. Головним тренером «Зеніту» був Мірча Луческу, який тривалий час працював в Донецьку. Чи радилися з ними з приводу переходу?
– З Толіком я весь час на зв’язку, а Луческу мені подзвонив кілька днів тому. Він запевнив мене в тому, що «Зеніт» – команда дуже високого рівня, що тут – шикарні умови, стадіон і все інше.

– Уже вирішили, під яким номером будете виступати?
– Так. Мені пощастило, що в «Зеніті» вільний 44-й номер, і я планую забрати його собі.

– Що для вас найголовніше у футболі ?
– Мої найкращі футбольні якості нехай вибирають тренери, не мені про це судити. А що стосується самого улюбленого в футболі, то це вболівальники. Я чув дуже багато про «Зеніті» і його вболівальників і хочу відчути їх підтримку на футбольному полі. Буду битися на полі і за них теж.

– У 2011 році ви вже були в Петербурзі і виходили на поле «Петровського» в складі «Шахтаря». Чи вдавалося бувати в нашому місті після того матчу?
– Так, пам’ятаю той матч – «Шахтар» тоді програв 1:0. У Петербурзі я був, так. Тут у мене живе мій рідний батько, вже більше 20 років. Я прилітав до нього в гості.

– У вас на плечі татуювання у вигляді лева, це символ «Зеніту». Що цей символ означає для вас?
– Це мій знак зодіаку, – наводить слова Ракицького офіційний сайт «Зеніту».

Нагадаємо, 29-річний українець підписав контракт з петербурзької командою, розрахований на 3,5 роки. Сума трансферу не розголошується. За даними transfermarkt.de, український клуб виручив на продажу футболіста десять мільйонів євро.