У Харкові чиновницю міськради викрито на хабарі за сприяння в усиновленні дитини

Чиновницю Харківської міської ради викрито під час одержання 84 тис. грн хабара, який вона вимагала за сприяння в усиновленні немовляти.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, співробітники прокуратури спільно з УСБУ в Харківській області викрили в отриманні неправомірної вигоди начальницю однієї з районних служб у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради.

За даними слідства, чиновниця вимагала у харків’янки 3 тис. дол. за сприяння в усиновленні дитини.

«За цю суму вона обіцяла жінці підібрати здорове немовля та надати позитивний висновок щодо подальшого усиновлення», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що начальниця служби погодилася отримати хабара в гривневому еквіваленті. Жінку викрили під час отримання 84 тис. грн неправомірної вигоди безпосередньо на робочому місці.

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням).

Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання про затримання посадовиці в порядку ст. 208 КПК України та оголошення про підозру.