РФ підводною ракетою «Посейдон» змушує американців зберегти свої зобов’язання

У Росії заявили, що створення стратегічного підводного безпілотника «Посейдон» нібито має «напоумити американців і європейців».

Про це сказав член Ради Федерації від Республіки Крим Сергій Цеков, – повідомляє Апостроф з посиланням на російські ЗМІ.

Він також пов’язав нове російське озброєння зі скандалом навколо розриву РФ і США Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД).

Так, Цеков заявив, що «Посейдон» зможе вплинути на результат суперечки і змусить американців зберегти свої зобов’язання.

«Буде створена ракета, яка долетить, куди треба, за півхвилини. Звичайно, всіх характеристик не знаю, але це відповідь, це рішення яке, сподіваюся, напоумить американців, європейців, в кінці кінців, змусить більш активно діяти у відношенні американців, щодо вимог до американців про збереження ДРСМД. Вони ж підігрують, НАТО нібито заявляє, що Росія нібито порушує. насправді порушують американці, вони його особливо і виконувати не збирались», – сказав сенатор.

При цьому член комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич зазначив, що на створення гіперзвукової ракети наземного базування середньої дальності знадобиться близько двох років.

«Це дуже непростий процес. Але у нас багато напрацювань, в тому числі, радянських ракет. Я впевнений, що найближчим часом вже такі ракети можуть бути створені», – пояснив Клінцевич.