Манафорт продовжував свої справи в Україні в 2018 році, – ЗМІ

У США прокурори стверджують, що Пол Манафорт працював над політичними питаннями в Україні в 2018 році вже після звинувачень, пред’явлених йому в ході розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на стенограму після закритих слухань прокурорів і команди захисту колишнього голови президентської кампанії Дональда Трампа.

Прокурори вважають, що Манафорт міг збрехати, коли давав свідчення. Манафорт, разом з Костянтином Кілімніком, своїм помічником, неодноразово обговорювали “мирний план” для України, в тому числі під час однієї зустрічі в серпні 2016 року, коли Манафорт був головою передвиборчої кампанії Трампа. Вони зустрічалися, щоб обговорити військових дій в Україні.

Вони також зустрілася у грудні 2016 року, в січні 2017 року, коли Кілімнік перебував у Вашингтоні, і знову в лютому 2017 року, а так само зовсім недавно – взимку 2018 року, підсумувала окружний суддя США Емі Берман Джексон. Джексон не була остаточно впевнена, збрехав чи Манафорт, і призначив ще одне закрите слухання на середу.

Виходячи з судових документів, прокурори стверджують, що Манафорт передав дані опитувань, пов’язаних з президентською кампанією, Кілімніку під час кампанії, і що обидва проводили роботу, пов’язану з опитуваннями громадської думки, в Україні в 2018 році.

На слуханні Вайсманн сказав, що на зустрічі був присутній Рік Гейтс, головний заступник Манафорта у кампанії Трампа та в Україні, який також визнав себе винним у розслідуванні Мюллера. Прокурор повідомив, що, згідно зі свідченнями Гейтса, співрозмовники покинули приміщення через різні виходи.

Як відомо, суд присяжних у Вірджинії визнав Манафорта винним по восьми пунктах шахрайства з податками, ще по 10 пунктах присяжним не вдалося досягти згоди. Крім того, Манафорт пішов на угоду зі слідством в суді столичного округу Колумбія, визнавши себе винним за двома звинуваченнями у змові і спроби впливати на свідків у його справі. Частиною угоди була співпраця з офісом спецпрокурора Роберта Мюллера, проте Мюллер заявив, що Манафорт порушив домовленості і брехав під присягою. Розгляд на цей рахунок триває в суді Вашингтона.