Україна посіла четверте місце на Кубку Федерації

У суботу, 9 лютого, збірна України зіграла поєдинок за третє місце з командою Польщі в рамках Першої групи Євро-Африканської зони Кубка Федерації. Наша команда поступилася 1:2.
Все вирішилося в парному протистоянні. Козлова/Костюк поступилися своїм суперницям Росольска/Свентег – 1:2 (1:6, 6:1, 6:7). пише Sport.ua

Перший сет пройшов під диктовку польської пари. У наших дівчат нічого не виходило і як підсумок розгром. Другий сет почався також – 0:40 на подачі українок, але саме це гейм вийшов переломним. Костюк і Козлова суіелі захистити подачу і це додало їм впевненості. Надалі вони зуміли захопити перевагу і довести сет до впевненої перемоги 6:1.

Однак, як уже часто було на цьому турнірі, третій сет виявився не в нашу користь.

Боротьба практично на кожній подачі, але на фініші більш щасливими виявлялися польські тенісистки, що в підсумку вилилося в рахунок 5-1 і Польща подавала на матч. Тут і почався героїчний камбек нашої команди. У це складно повірити, але Козлова і Костюк взяли п’ять геймів поспіль – 6:5. Марта Костюк вийшла подавати на матч, у наших дівчат було три матчбола, але підвели нерви і віддали гейм 6:6. Все в такому матчі вирішив вирішальний тай-брейк. Боротьбу нервів виграли представниці Польщі – 7:5. А з ним і матч.

В одиночних матчах раніше зіграли Катерина Козлова і Даяна Ястремська.

Тепер в наступному році нам знову доведеться грати в рамках Першої групи Євро-Африканської зони Кубка Федерації.

Нагадаємо, що на груповому етапі в Зеленій Гурі, Україна програла Швеції – 1:2, виграла у Болгарії – 2:1 і Естонії – 3:0.

Козлова/Костюк – Росольска/Свентег – 1:2 (1:6, 6:1, 6:7).