Apple винесла попередження недобросовісним розробникам додатків

Адміністрація компанії Apple винесла попередження розробникам додатків, які збирають конфіденційну інформацію, не запитуючи дозволу у користувачів.

Про це повідомляє TechCrunch.

Заява адміністрації Apple стала відповіддю на недавнє розслідування, в ході якого фахівці встановили, що деякі сервіси, які розміщуються в магазині додатків AppStore, порушують умови угоди. Зокрема, було показано, що деякі програми для бронювання номерів в готелях і авіаквитків використовують технологію, що дозволяє записувати дії, які користувачі проводять на екрані смартфонів.

Мається на увазі, що ці дані повинні допомогти розробникам у виявленні проблем в роботі додатків. Однак експерти виявили, що це також дозволяє отримати доступ до особистої інформації, включаючи номери банківських карт, самим розробниками тим, хто може отримати доступ до їх баз даних.

Представник Apple повідомив, що всі недобросовісні розробники були повідомлені про порушення умов та принципів розміщення додатків в AppStore. В Apple запевнили, що сервіси, код яких не буде виправлено найближчим часом будуть видалені з магазину додатків.