НАБУ викликає Онищенка для вручення підозри

Національне антикорупційне бюро викликає нардепа-втікача Олександра Онищенка для вручення обвинувального акта щодо створення незаконної газової схеми.

Як повідомляє “Урядовий кур’єр”, Онищенка викликають 16 лютого на 11:00.

“Національне антикорупційне бюро України… викликає підозрюваного Онищенка Олександра Романовича 16 лютого об 11.00 год. до Національного антикорупційного бюро… для вручення обвинувального акту в кримінальному провадженні”, – сказано у повідомленні.

В Україні Онищенка звинувачують в організації схеми по перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами.

Він виїхав з України у липні 2016-го – після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт.

Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що отримано дозвіл на заочне засудження фігуранта “газової справи” Олександра Онищенка.

У липні НАБУ закінчило розслідування так званої “газової справи” Онищенко. За версією слідства, він керував злочинною організацією, яка заволоділа понад 1,6 млрд гривень від реалізації природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з “Укргазвидобуванням”.