Українські біатлоністки візьмуть участь у гонці на 7,5 км з двома вогневими рубежами

Передостанній, восьмий етап Кубка світу-2018/19 з біатлону, який стартує в Солт-Лейк-Сіті (США) сьогодні, 14 лютого, почнеться жіночою спринтерській гонкою на 7,5 км з двома вогневими рубежами.

О 20:15 за київським часом на старт вийдуть 86 біатлоністок, Україну представлять Яна Бондар (3-й стартовий номер), Юлія Джима (26), Надія Бєлкіна (53) і Марія Кручова (86), повідомляє biathlon.com.ua.

Картинки по запросу Картинки Кубок світу з біатлону в американському Солт-Лейк-Сіті

Головною інтригою гонки обіцяє стати боротьба між італійками Доротеєю Вірер і Лізою Віттоцці за лідерство в Кубку світу. Наразі Вірер випереджає конкурентку лише на п’ять очок. Віттоцці стартує під 20-м номером, а Вірер відправиться на дистанцію через 30 секунд після своєї співвітчизниці.

Етап Кубку світу в США проходить уперше з лютого 2016 року. У Преск-Айлі три роки тому Юлія Джима з трьома промахами зайняла 41-е місце, а Яна Бондар заробила чотири кола штрафу і розташувалася тільки на 49-й позиції.

Днем пізніше, завтра, 15 лютого, відбудеться чоловічий спринт. На суботу, 16 лютого, заплановано гонки переслідування, а в неділю, 17 лютого, пройдуть одиночна змішана і класична змішана естафети.

Гонки проводитимуться на трасі, де у 2002 році проходили змагання зимових Олімпійських ігор. З тих пір Солт-Лейк-Сіті жодного разу не приймав важливі міжнародні старти.