Новим креативним директором Chanel стане Віржині Віар

Сьогодні, 19 лютого, світові ЗМІ вибухнули повідомленнями, що у Парижі помер знаменитий модельєр та креативний директор Chanel Карл Лагерфельд.

Вже стало відомо, хто очолить модний будинок після смерті модельєра.

Результат пошуку зображень за запитом "Віржині Віар"

Минулого року на всіх показах бренду Chanel була присутня “права рука” та студійний директор модного дому Віржині Віар. Саме вона представила останній показ колекції одягу Карла Лагерфельда 22 січня 2019 року. Тоді ж дизайнер вперше за час роботи у Chanel (з 1983 року) не з’явився на модній події, передає 24 канал.

Модний будинок Chanel прийняв рішення щодо нового очільника модної марки. Нею стала, власне, Віржині Віар. Саме їй Карл довіряв усі секрети модної марки та залучав до світу моди останніми роками.

Вперше Віржині Віар з’явилась в компанії Карла Лагерфельда минулого року в травні на показі Chanel Cruise 2018/2019. Тоді ж ЗМІ обговорювали появу таємничої брюнетки, що завоювала прихильність дизайнера. Вдруге її побачили на показі весна-літо 2019 у жовтні. Але жінка вже не перший рік знає Карла – як виявилось, вона працює з німецько-французьким дизайнером останні 30 років, про що раніше повідомляло українське видання Vogue.

У 1987 році вона прийшла в модний дім Chanel як стажер в студію вишивання, але за чотири роки вони змогла добитись значних успіхів і отримати посаду студійного директора. Її часто називали сірим кардиналом модного бренду, оскільки вона часто відповідала за втілення в життя ідей Лагерфельда, працювала з креативною командою та контролювала безліч процесів, що мають відношення до створення модних колекцій. Покійний Карл Лагерфельд неодноразово зазначав, що вона є джерелом його натхнення і тією, “яка перевершила досконалість”. Француженка часто давала цінні ідеї дизайнеру та часто адаптувала їх під потреби сучасних жінок.