В Іспанії учасники страйку блокують основні транспортні магістралі та залізничні колії

Учасники загального страйку, які виступають за відокремлення автономії від Іспанії, зранку 21 лютого блокують основні транспортні магістралі та залізничні колії.

Про це повідомляє La Vanguardia.

Організаторами загального страйку виступають профспілки і організації, які борються за незалежність Каталонії. Офіційно основною вимогою страйкарів є соціальні покращення – скорочення робочого тижня до 35 годин та встановлення мінімальної заробітної плати в Каталонії на рівні 1200 євро.

Однак в той же час значною мірою страйк підсилено судовим процесом, який триває у Верховному суді Іспанії над 12 колишніми лідерами Каталонії.

Місцеві органи влади попередили водіїв про труднощі у русі транспорту на основних дорогах Барселони та автомагістралях інших міст Каталонії, а також про заблоковані залізничні колії. На одній з трас протестувальники розклали і підпалили шини.

 

У Барселоні у другій половині дня запланована велика акція під гаслом “Самовизначення – це не злочин”, у якій планують взяти участь студенти та організації, що виступають за незалежність Каталонії.