Вирок Манафорту винесуть 8 березня

Суд в штаті Вірджинія в четвер призначив на 8 березня засідання щодо винесення вироку колишньому керівнику передвиборного штабу Дональда Трампа Полу Манафорту.

Зазначена постанова міститься в електронній базі суду міста Олександрія (штат Вірджинія).

“Призначити винесення вироку у справі обвинуваченого Манафорта на 8 березня 2019 року о 09:00 год.”, – йдеться в розпорядженні судді Томаса Елліса.

В кінці січня суддя відклав оголошення вироку на невизначений термін. Засідання повинно було відбутися 8 лютого. Згідно з постановою, причиною перенесення вироку є те, що справа одночасно проти Манафорта розглядається також в суді Вашингтона. На початку лютого суд округу Колумбія призначив на 13 березня винесення вироку Манафорту.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, прокурори, які працюють в слідчій групі спецпрокурора Роберта Мюллера, просять посилити покарання для колишнього голови виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта.

Пол Манафорт очолював виборчий штаб Трампа з кінця весни до кінця літа 2016 року. Роберт Мюллер має намір притягти його до відповідальності за надання неправдивих свідчень слідству і за приховування доходів, отриманих від лобістської діяльності. Манафорт заперечує свою провину.

Манафорта заарештували в 2017 році, його звинуватили в змові, відмиванні грошей, приховуванні банківських рахунків, роботі іноземним агентом без необхідної ліцензії, ухиленні від податків і тиску на свідків.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, посередником між керівником передвиборного штабу Дональда Трампа Полом Манафортом і російським бізнесменом Олегом Дерипаскою був колишній офіцер ГРУ Віктор Бояркін, що потрапив в грудні під санкції США.

Раніше, cуд зняв частину обвинувачень з Манафорта, вирок мали зачитати 8 лютого.

Співробітницю Мінфіна США заарештували за звинуваченнями у розголошенні даних щодо Манафорта.

Нагадаємо, що Манафорта також обвинувачують в ухилянні від сплати податків в період роботи лобістом на українську “Партію регіонів” і колишнього президента Віктора Януковича. Він нібито відмивав свої гонорари через офшори. За даними спецпрокурора Роберта Мюллера, Манафорт отримав за роботу на колишню українську владу 60 мільйонів доларів, передає Bloomberg. Після того, як Янукович в 2014 році втік з України, доходи Манафорта різко впали.

Розслідування зосереджено на консалтинговій роботі Манафорта в Україні і лише коротко торкається його участі в президентській кампанії. Мюллер планує викликати на засідання 35 свідків. Окрім того, свідчив колишній партнер Манафорта – лобіст Рік Гейтс.

Обвинувачення Полу Манафорту та його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу було висунено в жовтні 2017 року. В обвинувальному висновку зазначалося, що Манафорт впродовж кількох років лобіював інтереси тодішнього президента України Віктора Януковича та Партії регіонів, не будучи зареєстрованим у США в якості “іноземного агента”, а також був причетний до відмивання коштів, ухиляючись від сплати податків.

Судові слухання у справі Манафорта почалися 31 липня і тривали приблизно три тижні.

Обвинувачення завершило допит свідків у справі колишнього глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта.