Представник Гуайдо заявив про замороження рахунків Венесуели в США

Венесуельським дипломатам вдалося домогтися заморозки рахунків і власності Республіки в США, заявив у четвер на прес-конференції у Вашингтоні радник посольства Густаво Маркано.

“Одну з перших дій, яку рекомендував Гуайдо (його диппредставнику в США Карлосу) Веккьо був захист активів. Ми з’ясували, що в США є багато власності, нам вдалося захистити ці активи, щоб вони залишалися власністю республіки. Також були захищені банківські рахунки посольства і різних консульств Венесуели в США. Ці гроші наркорежиму вже не зможуть використовувати, вони заморожені”, – заявив Маркано, виступ якого транслювалося в Periscope.

За його словами, Національна асамблея є єдиним органом, який уповноважений дозволити використання цих фондів.

У частині об’єктів нерухомості Маркано назвав консульство в Нью-Йорку, яке, за його словами, уряд Мадуро хотів продати в 2017 році. “Ми, приїхавши і провівши інвентаризацію, домоглися його захисту. Як і будівлі військового аташату у Вашингтоні. Вдалося уникнути їх продажу, зараз у Венесуелі залишаються вісім об’єктів власності – п’ять у Вашингтоні і три в Нью-Йорку”, – заявив Маркано.

Спікер парламенту Венесуели Хуан Гуайдо 23 січня оголосив себе главою держави на період дії тимчасового уряду. США і низка інших країн заявили про визнання Гуайдо і зажадали від венесуельського президента Ніколаса Мадуро, обрання якого вони не вважають законним, не допустити силових дій проти опозиції.