ЗМІ: на кожного суддю у Вищої ради правосуддя є компромат

Контроль і тиск з боку Вищої ради правосуддя забезпечується з допомогою дисциплінарних справ на всіх суддів колегії.

За інсайдерською інформацією тільки по головуючій судді Земляній, що веде судовий розгляд щодо отримання ліцензій на газоносні родовища, які отримала “Аркона Газ-Енергія”, знаходиться близько 20 “дисциплінарок”, які загрожують їй великими неприємностями, у тому числі звільненням із займаної посади.

Про це пише в статті “Як працює корупція в Україні і як і хто управляє рішеннями суддів” на своїй сторінці Facebook “Перша шпальта”, пишуть “Українські новини”.

“Дуже добре це можна зрозуміти на прикладі компанії “Аркона Газ-Енергія”, яка згідно з розслідування програми “Схеми” близька до члена Вищої ради правосуддя Олексію Маловацького. Нагадаємо, що “Аркона Газ-Енергія” отримала поза всяких конкурсів ліцензії на родовища, які належать державі. Які до цього розроблялися напівдержавній “Укрнафтою”.

Коли схема розкрилася, генеральна прокуратура та “Укрнафта” подали позов до суду з вимогами повернути ліцензію на родовища.

Справу розглядає Апеляційний адміністративний суд”, пише видання.

Судді в зазначеній адміністративній справі – Земляна Р. В., Ісаєнко Ю. А., Личевецький В. О., вже довгий час знаходяться під повним контролем чиновників від ВСП. Так суддя Ісаєнко Ю. А. чиєюсь невидимою, проте, могутньою рукою була виведена зі складу колегії по справі “Аркони”. Ймовірно, не бажаючи брати участь у фарсі під назвою “суд”, Ісаєнко взяла лікарняний і була замінена на суддю Парінова А. Б. Такий контроль і тиск з боку ВСП забезпечується внаслідок багатьох дисциплінарних справ, які знаходяться у цього органу суддівського самоврядування” на всіх суддів колегії, йдеться в статті.

Щодо інсайдерської інформації “Першої шпальти”, тільки за головуючої у справі судді Земляної у ВСП знаходиться близько 20 “дисциплінарок”, які загрожують їй великими неприємностями, у тому числі звільненням із займаної посади.

Щодо другого судді у справі “Аркони” Личевецького також чимало дисциплінарних ниток”, за які можна смикати з метою впливу на нього. Але найбільш залежним серед своїх колег суддів виявився Парінов А. Б. На нього у ВСП зареєстровано понад 50 дисциплінарних проваджень, а його дисциплінарними справами займається сам Маловацький А. В., якого пов’язують з ТОВ “Аркона Газ-Енергія”.

“Тобто, маючи такі інструменти впливу, у Маловацького є всі шанси домогтися від суддів рішення на користь “Аркона Газ-Енергія”. Що згідно інформації від наших джерел швидше за все і станеться”, упевнені журналісти “Першой шпальти”.