Сергій Бубка відвідав офіс Європейських Олімпійських Комітетів Євросоюзу

У рамках поїздки до Брюсселя Сергій Бубка відвідав офіс Європейських Олімпійських Комітетів Євросоюзу, де обговорив з його директором Фолькером Хельмундом можливі варіанти взаємодії та привітав офіс з 10-річчям від часу його створення.

Бубка зустрівся з Єврокомісаром з питань освіти, культури, молоді та спорту Тібором Наврачичем / noc-ukr.orgПрезидент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка з робочим візитом відвідав Брюссель. У рамках поїздки головний олімпієць країни зустрівся з Єврокомісаром з питань освіти, культури, молоді та спорту Тібором Наврачичем, повідомляє прес-служба НОК. Під час зустрічі була відзначена об’єднавча роль спорту як вагомого інструменту дипломатії для подальшого розвитку Європи та виховання здорового суспільства. Спірозмовники обговорили питання розвитку олімпійського руху, підтримки українського спорту та можливості інтеграції НОК України в чинні програми Євросоюзу.

«Україна зараз активно рухається у векторі європейської інтеграції, реалізуються нові форми ефективної взаємодії, використовуються різні можливості. Дуже важливим напрямом в цьому руслі є розвиток спорту і олімпійського руху, адже Україна – велика спортивна країна і ми прагнемо до європейських стандартів. Разом з тим, Національний олімпійський комітет України є сучасною і авторитетною організацією в міжнародному олімпійському русі і в 2013 році був визнаний світовою спільнотою як один з найкращих Олімпійських комітетів. Ми реалізовуємо багато унікальних проектів, спрямованих на залучення молоді до фізичної культури і спорту та готові ділитися цим корисним досвідом», – наголосив Сергій Бубка.

Учасники зустрічі поділилися думками щодо важливості проведення Європейського тижня спорту в Україні, можливої реалізації програм Erasmus +. Під час спілкування Сергій Бубка також обговорив з Єврокомісаром проблемне питання щодо 90-денного терміну обмеження перебування українських атлетів в зоні Євросоюзу і звернувся з проханням щодо можливого сприяння у вирішенні проблемного питання, яке особливо відчутнедля представників зимових видів спорту.     У рамках поїздки до Брюсселя Сергій Бубка відвідав офіс Європейських Олімпійських Комітетів Євросоюзу, де обговорив з його директором Фолькером Хельмундом можливі варіанти взаємодії та привітав офіс з 10-річчям від часу його створення. Президент НОК України також зустрівся з Послом України в Королівстві Бельгія Миколою Точицьким. Обговорили важливість спорту для розвитку суспільства, шляхи популяризації спорту серед населення, розвиток спортивної інфраструктури,  а також можливість реалізації спільних проектів для об’єднання людей через спорт і виховання здорової нації.