Пентагон зажадав додаткової оборони для стримування Росії

Європейське командування Збройних сил США потребує додаткових авіаційних і морських силах для стримування Росії в рамках “Європейської оборонної ініціативи”, заявив глава командування генерал Кертіс Скапарротті.

За його словами, командування почало закладати бюджетні основи для забезпечення стрімкого розгортання бойових літаків четвертого і п’ятого покоління, а також бомбардувальників.

“Ми просимо додатковий морський потенціал, щоб збільшити смертоносність нашої зброї в морському аспекті і протистояти російському потенціалу на морі. Це вимагає поліпшення інфраструктури”, — підкреслив Скапарротті.

Командувач також зазначив, що командування працює з Міністерством оборони над підвищенням ротаційного присутності есмінців з ракетним зброєю, авіаносних угруповань і підводних човнів.

“Все це надає летальну бойову силу, яка буде стримувати наших супротивників і протистояти зростаючим загрозам у підводній сфері”, – додав генерал.

Він нагадав, що бюджет 2019 року закликає розширити архітектуру ППО і ПРО в Європі. Також генерал заявив, що йому потрібні додаткові можливості в галузі розвідки.