Греція розширить критерії надання посвідок на проживання

Зараз посвідку можна отримати за інвестицію в 250 тис. євро у місцеву нерухомість.

Греція планує розширити критерії надання посвідок на проживання, або так званих “золотих віз”, громадянам країн, які не є членами Євросоюзу.

Відповідний законопроект подало до парламенту Міністерство економіки, повідомляє ЄвроПравда з посиланням на Ekathimerini. Законопроект передбачає видачу посвідок для громадян третіх країн (та їхніх сімей), які інвестують мінімум 400 тис. євро в грецькі цінні папери та компанії, з метою збільшення прямих іноземних інвестицій.

За новими правилами для “золотої візи” достатньо буде депозиту в грецькому банку на таку суму, принаймні, щонайменше на 12 місяців з фіксованим продовженням. Аналогічно, інвестиції на таку ж суму в інвестиційну компанію з нерухомості також будуть підставою для отримання документа. Зараз посвідку можна отримати за інвестицію в 250 тис. євро у місцеву нерухомість.

Нові критерії включають інвестиції мінімум 400 тис. євро в державні облігації тривалістю не менше трьох років через банк, що базується в Греції, або інвестиції мінімум 400 тис. євро у взаємний фонд, створений в Греції або за кордоном для інвестування. Іноземці також можуть отримати дозвіл з інвестиціями в 800 тис. євро в акції або корпоративні облігації на грецьких ринках капіталу.