Окупанти хочуть залучити місцевих жителів до риття траншей та окопів на передовій – Міноборони

Окупанти мають намір залучити велику кількість місцевих жителів до риття траншей та окопів на передовій.

Про це повідомив речник Міністерства оборони полковник Дмитро Гуцуляк на брифінгу з посиланням на інформацію Головного управління розвідки.

За його словами, російське окупаційне командування розширює масштаби залучення цивільного населення окупованої території у Донецькій та Луганський областях до заходів з підтримки російських окупаційних військ.

Зокрема, додав Гуцуляк, під приводом нібито загрози наступу Збройних сил України в рамках мобілізаційних заходів окупанти передбачають задіяти велику кількість місцевих жителів до виконання інженерних робіт на передових позиціях з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ, у тому числі для риття траншей, окопів та обладнання хибних вогневих позицій.

При цьому, поінформував Гуцуляк, за даними розвідки, російським окупаційним командуванням військовослужбовцям передових підрозділів, у тому числі інженерних, чергове місячне грошове забезпечення за січень-лютий цього року виплачено без надбавки за виконання бойових завдань, і такі виплати не заплановані протягом першого півріччя поточного року.

«Підрозділи Об’єднаних сил пильно виконують бойові завдання на лінії бойового зіткнення та перебувають напоготові до будь-яких підступних дій з боку російсько-окупаційних військ», – запевнив представник Міноборони.