Facebook посилить боротьбу з фейками перед виборами до Європарламенту

Керівництво соціальної мережі Facebook посилює правила щодо запобігання поширення фейкових новин напередодні виборів до Європарламенту 26 травня.

Крім того, Facebook створить новий віртуальний ситуаційний центр, куди будуть підключатися співробітники соцмережі з різних офісів. Про це повідомила одна з топ-менеджерів Тесса Лайонс.

“Всього в Facebook по всьому світу працює з цього питання 43 організації”,- додала Лайонс.

Передвиборний ситуаційний центр стане готовою схемою для майбутнього рішення проблем з поширенням фейковий новин в Facebook.

Крім того, соцмережа планує організувати цілодобову співпрацю розробників програм, фахівців з обробки даних та політичних експертів. Співробітники ситуаційного центру зможуть зв’язуватися з різними відомствами, в тому числі і в Німеччині, де одним з адресатів стане Федеральне відомство з безпеки у сфері інформаційних технологій (BSI).

За словами Тесси Лайонс, ситуаційний центр буде здійснювати свою діяльність в декількох місцях, включаючи штаб-квартиру в Facebook (Каліфорнія) і головний європейський офіс в Дубліні.

Також, нова структура Facebook продовжить роботу і після виборів в Євросоюзі.

Представниця Facebook уточнила, що кількість людей, які боряться з фейковими новинами, збільшиться з 20 000 до 30 000.

Раніше соціальну мережу Facebook звинуватили в тому числі в тому, що під час президентської кампанії 2016 року в США, вона занадто мало робила для боротьби з поширенням фейків і російською пропагандистською кампанією.