Суд призначив перше засідання у справі Онищенка

Перше судове засідання у “газовій справі” народного депутата Олександра Онищенка призначене на 10 червня 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

У відомстві нагадують, що у лютому 2019 року до суду скеровано обвинувальний акт стосовно народного депутата України Олександра Онищенка – організатора “газової схеми” та фінансової директорки підконтрольних народному депутату підприємств.

“Оскільки обвинувачені перебувають поза межами України, їх судитимуть заочно. Однак судитимуть лише за три місяці – перше засідання призначене на 10 червня 2019 року”, – йдеться в повідомленні.

Раніше  НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування” в грудні 2015 року.

За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації незаконно заволоділи грошовими коштами, отриманими від реалізації природного газу, у розмірі понад 1,6 млрд грн, в результаті чого ПАТ “Укргазвидобування” нанесені збитки в сумі понад 740 млн грн.

Всього слідство встановило причетність до участі у “газовій схемі” 29 осіб. Зараз 7 людей, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, знаходяться у розшуку, 12 обвинувальних актів щодо 18 осіб направлені до суду, з них стосовно 7 осіб вступив в законну силу обвинувальний вирок.