НКРЕКП оштрафувала три газорозподільні компанії на 2,5 млн грн за наднарахування в платіжках за газ

У результаті проведених перевірок Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) наклала штраф за невиконання рішення регулятора про заборону донарахувань у платіжках за газ на трьох операторів газорозподільних мереж на загальну суму 2,55 млн грн.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 22 березня.

Рішення регулятора торкнулось компаній «Вінницягаз», «Волиньгаз» та «Київоблгаз», при цьому штрафні санкції для кожного оператора ГРС становили 850 тис. грн, що є максимальною сумою фінансового покарання в цьому випадку.

Регулятор наклав штраф за порушення ліцензійних умов та невиконання рішень НКРЕКП, а також зобов`язав провести перерахунки щодо тих конкретних споживачів, стосовно яких проводилась перевірка – до 5 квітня 2019 року.

Крім того, Нацкомісія своїм рішенням зобов`язала зробити перерахунок додаткових нарахувань за весь період, починаючи з жовтня 2018 року, щодо всіх споживачів, стосовно яких здійснювались такі донарахування.

За пропозицією голови Нацкомісії Оксани Кривенко, до рішення було додано пункт про подачу звернення до Антимонопольного комітету для проведення розслідування про зловживання монопольним становищем компаніями.