Міністр юстиції Болгарії подала у відставку на тлі скандалу з нерухомістю

Міністр юстиції Болгарії Цецка Цачева подала в суботу у відставку на тлі кризи, що вибухнула в країні скандалу за фактом придбання елітної нерухомості за цінами нижче ринкових представниками правлячої партії “Громадяни за європейський розвиток Болгарії” (ГЄРБ).

Результат пошуку зображень за запитом "Цецка Цачева"

Як зазначає Болгарське національне телебачення, відставка міністра послідувала після її зустрічі з главою уряду і лідером партії ГЄРБ Бойко Борисовим.

Скандал з придбанням нерухомості за цінами нижче ринкових розвивається в Болгарії протягом останнього тижня, він виник після того як ЗМІ опублікували інформацію про те, що заступник голови партії ГЄРБ і керівник партійно парламентарної групи Цветан Цветанов придбав апартаменти в елітному житловому комплексі за ціною майже в чотири рази нижче ринкової. Пізніше з’ясувалося, що там же придбали елітне житло по “скромними цінами” міністр Цачева, глава парламентської комісії з культури Вежді Рашидов і заступник міністра спорту Ваня Колева.

Перевірку деталей торгової угоди проводить прокуратура і комісія по боротьбі з корупцією. Представники опозиційних партій вимагають відставки всіх політиків, замішаних в сумнівні операції.