Українську стрічку «Чоловік» відібрано до фестивалю короткого метру в Японії

Фільм «Чоловік», який було екранізовано в рамках проекту «Дивись українське», відібрано до програми фестивалю Short Shorts Film Festival & Asia 2019, що відбудеться з 29 травня по 16 червня в Токіо.

Про це повідомляється на сторінці проекту «Дивись українське» у Facebook.

Зазначається, що Short Shorts Film Festival & Asia є одним з найбільших фестивалів короткометражного кіно в Японії, володар гран-прі цього фестивалю автоматично потрапляє в лонг-лист претендентів на премію «Оскар». Український фільм буде представлено в рамках спеціальної програми «War and Power to Live» фестивалю, яку підтримує Червоний Хрест.

«Основна ідея фільму “Чоловік” – показати війну без війни, бо ми рідко бачимо її зворотній бік. Не знаємо того, що відбувається в сім’ї після того, як війна руйнує звичне життя. Це дуже важливо, що фільм відібоано на Short Shorts Film Festival & Asia. По-перше, тому, що в Японії дізнаються, що в Україні йде війна. По-друге, тому, що цей відбір – ще одна важлива сходинка для фільму», – зазначила режисерка фільму Оксана Артеменко, пише Детектор медіа.

У головних ролях знялись Андрій ІсаєнкоНаталка Кобізька, Євген Інтелегатор.

Нагадаємо, раніше короткометражну стрічку «Двері» було відібрано до конкурсної програми міжнародного кінофестивалю у Великій Британії.