У порт Одеси увійшов корабель французьких ВМС M653 “Capricorne”. 

У морський торговельний порт Одеси увійшов корабель французьких ВМС M653 “Capricorne”. 

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці Генерального штабу ЗСУ в Facebook.

“Мінний тральщик класу Eridan (фр. Chasseur) M653 Capricorne ВМС Франції, країни-члена НАТО, з метою навчання з кораблями ВМС ЗС України за програмою PASSEX і підтримки двостороннього французько-українського співробітництва у військово-морській сфері і безпеки на морі, зайшов в Одеський морський торговий порт 23 березня 2019 року”, – наголошується в ньому.

При цьому додається, що корабель пройшов чорноморськими протоками і увійшов у Чорне море декількома днями раніше. Він пробуде в Одесі до 26 березня.

Тральщик з повним водотоннажністю 625 тонн відноситься до мінним мисливцям класу Eridan. Він увійшов до складу ВМС Франції в серпні 1987 року.

Його характеристики: довжина 52 м, ширина – 9 м, осадка 3,8 м, максимальна швидкість на дизельному двигуні – 18 вузлів, при патрулюванні на електромоторах – 7 вузлів.

Екіпаж складається з 49 осіб, серед яких п’ятеро офіцери.

Корабель оснащений двома самохідними підводними апаратами для пошуку і знищення мін PAP-104 Мод4 і Bofors Double Eagle Мк2. Артилерійське озброєння – 20 мм гармата Giat 20F2 і три кулемети.

На борту також є радіолокаційна станція і гидроакустическая система.

Зазначимо, це вже другий візит корабля НАТО нечорноморських країн до Одеси у цьому році. Першим 25 лютого заходив американський ракетний есмінець USS Donald Cook DDG 75.