Правоохоронці ліквідували у Харкові конвертаційний центр з обігом понад 240 млн грн

Правоохоронці ліквідували у Харкові конвертаційний центр з обігом коштів на суму понад 240 млн грн.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків, що призвело до ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах, за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів) Кримінального кодексу України. Під час досудового розслідування було встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки м. Києва, Донецької, Луганської, Харківської та інших областей послуги з пособництва в ухиленні від сплати податків та переведення безготівкових коштів у готівку.

Організатори використовували ряд підконтрольних підприємств, на рахунки яких замовники конвертації перераховували кошти нібито за надані послуги з вантажних перевезень. Вказані кошти у подальшому перераховувалися на платіжні банківські картки, знімалися готівкою та поверталися вигодонабувачам за винагороду у розмірі 10-15% від проконвертованої суми. «Таким чином протягом 2018-2019 років проконвертовано більше 240 млн грн», – наголосили у прокуратурі.

За результатами проведених санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях та місцях проживання фігурантів справи у Харкові вилучено реєстраційні документи, печатки та первинні фінансово-господарські документи задіяних компаній, готівкові кошти у сумі 153,5 тис. грн, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та інші докази незаконної діяльності.