Під Києвом головлікаря судитимуть за розтрату 200 тисяч грн

У Київській області передали до суду справу на головного лікаря однієї з лікарень, яка підозрюється в розтраті близько 200 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

“Перебуваючи на вказаній посаді, (головлікар) підробив і видав завідомо неправдивий офіційний документ, а також допустив вилучення з власності лікарні автомобіля швидкої допомоги і коштів, виділених на його ремонт”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, слідство встановило, що чиновник дав усну вказівку своїм підлеглим віддати підприємцю автомобіль разом з документами реєстрації, нібито для проведення діагностики та ремонту. Після цього зазначеним автомобілем незаконно заволоділа інша особа, інформували в прокуратурі.

“Лікар, знаючи про те, що підприємцем жоден ремонт автомобіля не проводився, а в результаті його незаконних дій авто взагалі вибуло з лікарні, склав, завірив своїм підписом і відбитком печатки лікарні і видав акт виконаних робіт з капітального ремонту автомобіля швидкої допомоги. Таким чином, підприємцю перераховано кошти в сумі майже 200 тис. грн”, – зазначили у відомстві.

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно головного лікаря за статтями зловживання службовим становищем, службове підроблення та заволодіння офіційними документами шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене з корисливих мотивів і в інших особистих інтересах.