Збірна України з футзалу у другому спарингу впевнено обіграла гостей з Хорватії

У рамках підготовки до основного раунду відбору до ЧС-2020 підопічні Олександра Косенка провели другу товариську гру проти хорватів.

Як повідомляє прес-служба Федерації футболу України, після вчорашньої нічиєї з рахунком 1:1 наставник синьо-жовтих сказав, що в наступному спарингу його команда спробує здобути перемогу. І вже з перших хвилин матчу в запорізькому палаці спорту «Юність» стало зрозуміло, що українці всерйоз налаштовані на виграш.

“У порівнянні з першою зустріччю місце у стартовому складі нашої команди зберіг лише Шотурма. Саме гравець «Продексіму» й відкрив рахунок на 8-й хвилині, коли після обрізки суперників Корсун вивів його на ударну позицію. Зазначимо, що раніше непогані постріли зробили Разуванов, Педяш і Микитюк”, – відзначили у ФФУ.

Синьо-жовті продовжували володіти ініціативою та незабаром подвоїли свою перевагу. Педяш потужно пробив здалеку, а першим на добиванні опинився Фаренюк — 2:0. Суперники активізувалися лише в кінці стартової 20-хвилинки — Каньюх перевірив Іваняка, а Матая в контратаці влучив у стійку наших воріт.

У другій половині зустрічі ситуація практично не змінилася. Українці оточили штрафний майданчик суперників, а Прімичу довелося рятувати команду після ударів Микитюка, Королишина й Корсуна. На 31-й хвилині Хорват сфолив на Журбі у штрафному, і сам же постраждалий реалізував пенальті.

Хорвати могли розмочити рахунок, однак кураж спіймав Іваняк, який відбив усі удари суперників у площину, а також нівелював вихід Сутона сам на сам. Наприкінці зустрічі балканці перебрали фолів, однак реалізувати дабл-пенальті Королишину не вдалося. У підсумку — 3:0 на користь синьо-жовтих.

Зазначимо, що наступне вікно для матчів національних збірних ФІФА призначила на 22—25 вересня. Серед можливих суперників нашої команди на ці дати Олександр Косенко назвав Голландію.

Товариський матч національних збірних із футзалу
Україна — Хорватія — 3:0 (2:0)

Голи: Шотурма (8), Фаренюк (13), Журба (31, з пенальті).

На 36-й хвилині Королишин не реалізував дабл-пенальті.

Україна: Іваняк — Королишин, Разуванов, Корсун, Шотурма — Микитюк, Радевич, Фаренюк, Журба, Білоцерківець, Салтанов, Сорокін, Педяш, Литвиненко.

Хорватія: Прімич — Каньюх, Мартінац, Джураш, Хорват — Перішич, Сутон, Гудашич, Чекол, Юрліна, Матая, Вукелич, Башкович.

Попередження: Разуванов (15) — Хорват (31), Матая (36).

Нагадаємо, що збірна України одразу потрапила до основного раунду відбору до ЧС-2020. Поєдинки цієї стадії відбудуться 22—27 жовтня цього року. Суперниками синьо-жовтих будуть Словенія, Македонія та Косово. За регламентом до еліт-раунду проб’ються дві найкращі збірні квартету.