Ляшку виписали адмінпротокол за демонстрацію свого виборчого бюлетеня

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що народному депутату Олегу Ляшку, який у першому турі виборів балотувався у президенти, виписали адміністративний протокол за демонстрацію виборчого бюлетеня з результатом свого волевиявлення.

Про це Аваков сказав під час виступу на 12-му Київському форумі з питань безпеки, передає Уніан.

окрема, главу МВС спитали, яке покарання понесе Ляшко за демонстрацію свого бюлетеня на виборчій дільниці. “Адміністративний протокол йому вже виписаний”, – заявив Аваков.

Водночас він не відповів, чи сплатив Ляшко штраф за адмінпротоколом. Окремо міністр зауважив, що за весь час виборчої кампанії першого тура відкрито більш ніж 300 кримінальних проваджень.

“В рамках цих справ 24 підозри вже оголошені і вісім справ знаходяться в суді. Також більш ніж 500 протоколів адміністративних вже оголошені і, в тому числі, багатьом народним депутатам, мерам міст, двом очільникам обласних адміністрацій за публічну агітацію на виборчих дільницях”, – заявив Аваков.

Також міністр зазначив, що наразі всі порушники отримали адміністративне покарання. “Їх більш як 170 осіб зараз, людей, які вже отримують такі протоколи, і сподіваюсь, що суд ці протоколи підтвердить і це буде хороша превенція”, – сказав Аваков.