Гройсман буде взяти участь в наступних парламентських виборах

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що збирається взяти участь в наступних парламентських виборах, які відбудуться восени 2019 року.

Про це Гройсман заявив в ефірі телеканалу ICTV.

За його словами, він ніколи не приховував, що збирається брати участь у парламентських виборах. Він додав, що готовий до виборів восени 2019 року.

“Я до виборів готовий… Ніколи не приховував, що братиму участь у парламентській кампанії. Вважаю, що ще дуже багато чого потрібно зробити”, – заявив він.

Прем’єр зазначив, що період між президентськими та парламентськими виборами необхідно використати для зміни політичної системи.

“Між президентськими та парламентськими виборами є “вікно можливостей”, які треба використати для того, щоб далі змінювати систему…Якщо ми змінили систему децентралізації, ми можемо почати закріплювати її у конституції … Нам потрібно змінити виборчу систему – відкриті списки… Тоді ми більш якісних людей приведемо у систему центральної влади, в тому числі можливо й з місцевого самоврядування”, – розповів він.

Крім того, Гройсман наголосив на необхідності зміни правоохоронної системи в Україні.

“Також нам потрібно змінити правоохоронну систему України, яка б не пригнічувала економіку та не “кошмарила” бізнес … Якщо цього не відбудеться – ми станемо на ті ж граблі, на яких вже були не один раз”, – підкреслив прем’єр.