У Дніпрі ліквідували конвертаційний центр на 560 млн грн

У Дніпрі припинили роботу міжрегіонального конвертаційного центру, через який було проконвертовано майже 560 млн грн.

Як повідомила прес-служба ДФС України в Дніпропетровській області, організована дніпрянином злочинна група надавала підприємствам реального сектору економіки(у т.ч. державної та комунальної форм власності) Київської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської областей та міста Київ незаконні послуги з формування штучного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.

За свою роботу злочинці отримували “винагороду” в розмірі 10-13% від суми конвертації. Таким чином протягом 2018-2019 років через рахунки компаній, які входили до складу конвертцентру, було проконвертовано майже 560 млн грн.

За результатами санкціонованих обшуків було вилучено печатки, електронні ключі, банківські картки, чорнові записи та фінансово-господарські документи підконтрольних компаній, а також 108 тис. грн готівкою, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, тощо. При цьому, за однією з адрес виявлено склад тютюнової продукції без будь-яких документів, де вилучено та передано на відповідальне зберігання партію цигарок вартістю майже 1,3 млн грн.

Окрім того, накладено арешт на 6,6 млн грн ліміту суми ПДВ на рахунках компаній-фігурантів в СЕА ПДВ та заблоковано 1,9 млн грн на 40 розрахункових рахунках підконтрольних компаній в 15 банківських установах. Слідство триває.