Суд звільнив з-під варти Рубана та Надію Савченко

Броварський міськрайонний суд прийняв рішення звільнити з-під варти Володимира Рубана та народного депутата Надію Савченко.

Про це повідомляє “Новий час”.

“Суд прийняв таке рішення, так як термін запобіжного заходу закінчився, а новий не був обраний”, – йдеться в повідомленні.

Савченко заявила, що не порушує правила “не тікає за кордон, як гарантували прокурори”.

8 квітня справу було передано апеляційним судом на розгляд Дарницького районного суду, проте вже 10 квітня Дарницький суд задовольнив відвід всій колегії суддів за заявою адвоката Рубана, і справу знову було скеровано до Київського апеляційного суду.

22 березня 2018 року Савченко позбавили депутатської недоторканності. Депутати також дозволили її затримання та арешт.

Після цього генпрокурор Юрій Луценко підписав й оголосив підозру Савченко в присутності адвоката. Її затримали, і вона провела ніч у СІЗО СБУ.

Надію Савченко підозрюють у підготовці терактів у сесійній залі Верховної Ради. За словами Луценка, слідство має докази того, що вона планувала знищити бойовими гранатами дві ложі, а за допомогою автоматів добивати тих, хто виживе. Також генпрокурор повідомив, що Савченко з Рубаном збиралися обстріляти кортеж президента Петра Порошенка з гвинтівки “Топаз”, яку виготовили в “ДНР”.

Сама ж Савченко заявляє, що планувала тільки “політичну провокацію”. А під час судового засідання 23 березня вона заявила про глибоку зневагу до президента, уряду та нардепів.

Володимир Рубан був затриманий 8 березня на лінії розмежування під час перевезення великої партії зброї. Його звинувачують у підготовці терактів у центрі Києва, плануванні державного перевороту і незаконному поводженні зі зброєю. 9 березня київський суд заарештував Рубана на 60 діб без права внесення застави. Потім його арешт неодноразово продовжували.