Доповідь спецпрокурора США Мюллера щодо Росії опублікують 18 квітня

Мін’юст США назвав дату публікації розслідування Роберта Мюллера по Росії. Дані, що стосуються джерел спецслужб не будуть доступні публіці, заявив раніше генпрокурор США Вільям Барр.

Доповідь спецпрокурора США Роберта Мюллера, який очолював розслідування щодо втручання Росії у вибори американського президента в 2016 році, буде опублікований вранці 18 квітня. Про це повідомила представниця Мін’юсту Сполучених Штатів.

Частина даних буде недоступна для громадськості, заявив раніше генеральний прокурор Сполучених Штатів Вільям Барр. За його словами, подібні заходи торкнуться інформації про джерела спецслужб, а також даних, які зачіпають приватне життя “другорядних дійових осіб”, яким не пред’явлені які-небудь звинувачення.

Комісія під керівництвом спецпрокурора Роберта Мюллера з травня 2017 року розслідувала втручання Росії у вибори американського президента в 2016 році. 22 березня в Мін’юсті США повідомили про завершення розслідування. Двома днями пізніше Барр після ознайомлення з його результатами заявив, що Мюллер виявив змову передвиборного штабу Дональда Трампа з Кремлем.

У доповіді, як зазначив генпрокурор в листі до Палати представників Конгресу США, що не заперечується факт втручання Росії в президентські вибори 2016 року, однак доказів зв’язку цієї діяльності з командою Трампа знайдено не було. Втручання у вибори відбувалося, за даними спецпрокурора, через “Агентство інтернет-розслідувань”, яке пов’язують зі структурами бізнесмена Євгена Пригожина, а також через хакерські атаки.

24 березня лідери Демократичної партії США Ненсі Пелосі і Чак Шумер вимагали повної і невідкладної публікації доповіді спецпрокурора. Пізніше сенатор-республіканець від штату Південна Кароліна Ліндсі Грем закликав Барра оприлюднити якомога більше деталей розслідування Мюллера.

Сам президент Сполучених Штатів назвав “змарнованим” час, протягом якого велося розслідування.