Авіакомпанія Air Astana з червня збільшить кількість рейсів з Києва до Нур-Султана

Авіакомпанія Air Astana з червня планує збільшити кількість рейсів з Києва до Нур-Султана до семи разів на тиждень, а з липня – до Алмати із семи до восьми рейсів.

Про це повідомив регіональний менеджер ”Ейр Астана” в Україні Галімжан Базілбаєв на зустрічі з журналістами, передає Уніан.

«Влітку ми відновлюємо щоденні рейси до Алмати і Нур-Султана. До Алмати буде 8 рейсів з липня. Таким чином, загалом буде 15 рейсів до обох міст із Києва”, – сказав він.

Також Базілбаєв зазначив, що, крім прямих рейсів, буде забезпечено транзит.
«Ми зможемо забезпечити стикування для подорожей до Ташкента – 5 разів на тиждень, Пекіна – 5 разів, Сеула – 4 рази, Бангкока, Гонконга, Куала-Лумпура можемо забезпечити до 3-4 разів. Також Центральна Азія і міста Сибіру», – зазначив він.

Авіакомпанія «Ейр Астана» є спільним підприємством казахстанського ФНБ «Самрук-Казина» (51%) і британського BAE Systems (49%). Авіакомпанія виконує регулярні рейси з 15 травня 2002 року і має маршрутну мережу, що включає більш як 60 міжнародних і внутрішніх рейсів. В Україні літаки компанії здійснюють рейси з міжнародного аеропорту «Бориспіль» (Київ) через Алмати і Нур-Султан до Пекіна, Урумчі, Сеула, Гонконга, Бангкока, Куала-Лумпура, Делі, Ташкента, Душанбе і Бішкека, а також до міст Казахстану.

Повітряний флот авіакомпанії нараховує 35 літаків з числа Boeing 757/767, сімейств Airbus і Embraer. Середній вік авіапарку – 8 років.